Kosaram
Kérjük, várjon

Üres kosár

Milyen fegyvert válasszunk ki?

Az airsoft fegyverek teljesen élethű 1:1 arányú utánzatai a valóságos fegyvereknek. A három alapvető meghajtó elveken működnek:

  1. - Kézi

  2. - Gáz

  3. - Elektromos

A KÉZI meghajtás az olcsóbb pisztolyokra és a mesterlövész puskákra jellemző. A dugattyú feszültségét használja fel minden egyes lövés előtt. Előnye az alacsony ár és a könnyű üzemeltetés. Ideálisan megfelel a kezdőknek. Noha a fegyverek elsősorban műanyagból készülnek, az általunk forgalmazott fegyverek jó minőségűek, és ezeket természetesen nem lehet összehasonlítani a piacon lévő olcsó golyós pisztolyokkal.

A kézi pisztolyokat a ezek a kategóriák. Bátran ajánljuk a Marui márkát, amely a modern airsoft fegyverek megszületésétől fennáll és a minőség szinonimája. E pisztolyok meghibásodási aránya nagyon alacsony. A lőtávolság maximálisan 30 m, céltávolság 15 m-ig.

A kézi hosszú fegyvereket (kivéve a mesterlövész puskákat) itt találja ezek a kategóriák. Akár a népszerű karabélyok is kínálatban vannak. Ezek, egyszerre három sörétet is kilőnek. A hosszú markolatok előnye a könnyebb felhúzás, mivel a használó részére nagyobb markoló felületet kínál, mint a pisztoly. A teljesítményük valamivel nagyobb, mint a kézi pisztolyoké. Lőtávolságuk kb. 40 m.

A mesterlövész puskák nagyon kedvelt kategóriák és itt találja. A teljesítményével az egyik legerősebb az airsoft fegyverek között. Ez az erős rugóval, a hosszú, és ami fő a henger nagy térfogatával van elérve. A lőtávolság akár 60 métert is elérheti, gyakran tartalmaz alapvető célzó berendezést és bipodot. Másrészt meg kell jegyezni, hogy a műanyag golyó nem azonos lő tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy valódi golyó, vagy legalábbis nem olyannal, mint egy légi puskából lőtt sörét. A golyó pályáját sok tényező befolyásolja, és a pontosság nem olyan, mint amit a kezdők gyakran elvárnak tőle.

GÁZ MEGHAJTÁS elsősorban a pisztolyoknál van elterjedve, de a hosszú csövű automata fegyvereknél is. A meghajtó közeg típusától függően feloszthatjuk őket:

a) sűrített gázzal - propánnal meghajtott fegyverek. A palackot általában GreenGas-nak nevezik. Ezt a játékos magával hordja és a játék előtt a fegyver tartályát feltölti a gázzal. A feltöltés a kb. 5-7 másodpercig tart, a palackot a tartály szelepére kell rányomni. A gázzal való meghajtás előnye a tölténytár gyors feltöltése és az olcsóbb üzemeltetés (280-/palack= kb. 60 feltöltés). Hátrány- a palack hordozása valamint a fegyver rossz működése + 10°C alatti hőmérsékletnél, amikor a gáz már nem rendelkezik elegendő nyomással.

b) CO2 gázzal meghajtott fegyverek. Ez, kisméretű 12 g súlyú egyszeri használatra tervezett patron formájában kerül eladásra. Általában egyenesen a tartályba van helyezve és a lövés után eldobódik. Előnye: valamivel nagyobb teljesítmény és működőképesség alacsony hőmérsékleten is. Hátrány: valamivel drágább üzemeltetés ( 194 Ft) valamint a patron cseréjének időigényessége.

Egy töltéssel, vagy egy patronnal felhúzás szükségessége nélkül az egész tölténytárt kilőheti. Kb.20-40 lövés.

A kifinomultabb gázmeghajtású másolatok teljes egészében fémből készülnek, valósághű szétszereléssel és a csúszka végének mozgásával lövés közben. A gázpisztolyok előnye a magas élethűség és nincs szükség minden lövés előtt felhúzni. Hátránya az üzemeltetés magasabb költsége valamint működő képtelensége alacsony hőmérsékleten.

Gázfegyverek széles választéka, a pisztolyok és a revolverek is itt találhatók, ebben a kategóriában találja. Egyre népszerűbbek a hosszú csövű automata fegyverek. Kínálatuk állandóan növekszik és itt találja.

Az utolsó és a legnépszerűbb csoport az ELEKTROMOS fegyverek. Ahogy a neve is mutatja, a meghajtásért egy újratölthető modellező akkumulátor felel. Ez az elektromotor és az átviteli mechanizmus segítségével felhúzza a levegő dugattyút. Nincs szükség lövés előtt a fegyver felhúzására vagy gázzal való feltöltésére. A fegyverek külön lövésekkel és adaggal lőnek. Az elektromos fegyverek tipikus csoportjai a géppisztolyok, a rohamfegyverek és a géppuskák. A piacon és az aukciós portálokon értékesített alacsony minőségű modellekkel ellentétben az általunk kínált elektromos fegyverek fémből készülnek. Az olcsóbb modellek 26 000 - 52 000 Ft árban vannak, külső testük műanyagból van. A drágább modellek, 52 000 - 91 000 Ft, mind fémből készülnek, a markolatuk gyakran valódi faanyagból van készítve. Ezeknek a fegyvereknek előnye a fenti alapelvek (a mesterlövészpuskák kivételével) és számos pótalkatrész vagy csere alkatrész legnagyobb választéka. Az olcsóbb elektromos fegyvereket manapság elsősorban Kínában gyártják. Vonzó az áruk és gazdagabb felszereléssel rendelkeznek, de élettartamuk rövidebb. Drágább, de kétségtelenül jobb fegyvereket állítanak elő Hongkongban, Tajvanon és Japánban. Hosszabb élettartamúak, jobb minőségűek, de általában nincs töltő vagy akkumulátor a meghajtáshoz. Ezért, plusz költséggel kell számítani. Ezeket a fegyvereket itt találja.