A fagyasztott zöldséges tikka masala rizzsel egy praktikus és ízletes étel, amely a hagyományos indiai konyha lényegét könnyű, tartós formában adja vissza. Az étel olyan zöldségek kiadós keverékéből áll, mint a zöldbab, a paprika és a kukorica, mindezt egy gazdag, aromás tikka masala mártással, amely fűszerkeverékből, többek között köményből, korianderből, kurkumából, garam masalából és gyömbérből készül. A szósz krémes és enyhén fűszeres, a chilipaprikának köszönhető csípősséggel.
A rizs bolyhos és illatos, és tökéletesen kiegészíti az ízletes tikka masala szószt. A fagyasztva szárítás megőrzi az étel ízét, állagát és tápanyagait, így ideális választás kempingezéshez, túrázáshoz vagy vészhelyzeti élelmiszertároláshoz. Csak forró vízzel rehidratálja az ételt, és máris tálalható. Finom és laktató ételt kínál az indiai konyha minden vibráló ízével.
ÖSSZETEVŐK: (100 g-onként) Paradicsom, sűrített paradicsomlé, hagyma, 40 g paprika (piros, sárga, zöld), 40 g zöldbab, tejszín(MILK), 29 g kukorica, 26 g karfiol, 23 g rizs, repceolaj, 16 g tikka masala paszta (ecet, repceolaj, paradicsompüré, gyömbér, koriander, cukor, őrölt koriander, garam masala - (kömény, fekete bors, koriander, kardamom, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg)), paprika, tengeri só, szárított MILK, koncentrált citromlé, őrölt kömény, kurkuma, őrölt görögszéna, zöld kardamom, chilipor, babérlevél, fokhagyma, kukoricakeményítő, piros chilipor.
ALLERGÉNEK: Lásd a FETTEL jelölt összetevőket.
TÁROLÁS: Hűvös, száraz helyen tárolja.
ELKÉSZÍTÉS: Vegye ki az oxigénelnyelőt, adjon hozzá 230 ml forró vizet (körülbelül az F vonalig), és alaposan keverje össze a tartalmat. Zárja le a zacskót, várjon 8 percet, majd tálalja vagy fogyassza közvetlenül a zacskóból.
TÁPÉRTÉKEK
Táplálkozási adatok |
100 g-onként |
121 g-onként |
Energia |
721 kJ / 172 kcal |
2529 kJ / 605 kcal |
Zsírok |
10,3 g |
36,3 g |
Our freeze-dried Vegetable Tikka Masala with Rice is a convenient and flavourful meal that captures the essence of traditional Indian cuisine in a lightweight, shelf-stable format. The dish features a hearty blend of mixed vegetables such as green beans, peppers, and sweet corn, all coated in a rich, aromatic tikka masala sauce made from a blend of spices including cumin, coriander, turmeric, garam masala, and ginger. The sauce is creamy and mildly spiced, with a hint of heat from chili peppers.
The rice is fluffy and fragrant, serving as the perfect accompaniment to soak up the flavourful tikka masala sauce. The freeze-drying process locks in the dish's flavour, texture, and nutrients, making it an ideal option for camping, hiking, or emergency food storage. Simply rehydrate the meal with hot water, and it’s ready to enjoy, offering a delicious and satisfying meal with all the vibrant flavours of Indian cuisine.
INGREDIENTS: (as per 100g) Tomatoes, concentrated tomato juice, onion, 40g peppers (red, yellow, green), 40g green beans, cream (MILK), 29g sweet corn, 26g cauliflower, 23g rice, rapeseed oil, 16g tikka masala paste (vinegar, rapeseed oil, tomato purée, ginger, coriander, sugar, ground coriander, garam masala - (cumin, black pepper, coriander, cardamom, cinnamon, nutmeg, cloves)), paprika, sea salt, MILK powder, lemon juice concentrate, ground cumin, turmeric, ground fenugreek, green cardamom, chili powder, bay leaves, garlic, corn starch, red chili powder.
ALLERGENS: See ingredients in BOLD.
STORAGE INSTRUCTIONS: Store in a cool, dry place.
PREPARATION INSTRUCTIONS: Remove oxygen absorber, add 230 ml hot water (approximately fill line F), and stir the contents thoroughly. Seal the pouch, wait for 8 minutes then serve or eat straight from the pouch.
NUTRITION VALUES
Nutrition Facts |
per 100g |
at 121g |
Energy |
721 kJ / 172 kcal |
2529 kJ / 605 kcal |
Fats |
10.3 g |
36.3g |
of which saturated fatty acids |
2.2g |
7.7g |
Carbohydrates |
15.5g |
54.3g |
that's sugar |
4.4g |
15.4g |
Thread |
2.7 g |
9.4g |
Proteins |
3.2g |
11.1g |
Salt |
0.17g |
0.60g |